Demanen tres anys de presó als acusats de les lesions d'un peó

20/05/2016
Dos muntadors de plaques de formigó i el cap d'obra d'una nau industrial s'enfronten a sis mesos i dos anys de presó, respectivament, per l'accident greu patit per un peó al que li va caure a sobre una de les peces de 6.500 quilos al febrer de 2011.

L'accident laboral va mantenir a l'UCI l'empleat, i va estar impedit 88 dies per realitzar les seves activitats normals, de manera que al per al treballador la fiscal exigeix una indemnització de 7.700 euros.

El sinistre, es va produir quan descarregaven plaques de formigó i les col·locaven sobre una base inadequada, ja va desembocar en una infracció jutjada en via laboral, amb sanció per incomplir el Pla de Seguretat i Salut a l'obra, en no estar el responsable de vetllar per que es compleixin aquestes normes, que estaven incompletes, segons van testificar l'inspector de Treball que va acudir al lloc de l'accident i el responsable de la Unitat de Seguretat que van elaborar els informes que justifiquen les imprudències.

La Fiscalia imputa un delicte contra els drets dels treballadors en concurs amb un delicte de lesions per imprudència greu al cap d'obra.

Als altres dos acusats, muntadors de plaques, se'ls imputa un delicte de lesions per imprudència al estimar-se que van indicar al gruista que descarregava les peces com col·locar-les, segons la Fiscalia i l'acusació particular.