Demanen 2 anys de presó per a una tècnic de prevenció de riscos

15/05/2017

traductor español catalan - Buscar con Google

La Fiscalia del Principat d'Astúries sol·licita dos anys de presó per a cada un dels tres empresaris i dos per a una tècnic de prevenció de riscos laborals, acusats per un accident laboral a Morcín el 2013 amb un ferit.

Segons l'escrit de qualificació, el 3 de setembre de 2013, a la nau industrial de l'empresa situada al polígon industrial de Argame-Morcín, l'accidentat es trobava realitzant les seves funcions laborals ordinàries, entre les quals s'incloïa la de descarregar objectes de l' magatzem que estaven situats en prestatgeries en alçada. Per a això se servia del sistema de treball habitual de tots els mossos de magatzem, consistent en introduir-los en una cistella metàl·lica que subjectava un carretó, que s'elevava, movent-se pel magatzem amb el treballador a la cistella, mentre un altre d'ells conduïa el carretó .

D'aquesta manera, cap a les 19.50 hores, el treballador es trobava situat a la cistella metàl·lica, moment en què aquesta va lliscar des dels braços de les forquilles del carretó, precipitant des d'una alçada aproximada de quatre metres, ocasionant-diverses fractures, per les que va necessitar tractament ortopèdic.

Manca de maquinària adequada

La Fiscalia sosté que l'accident es va produir per la manca d'utilització de maquinària adequada, en usar un carretó elevador de forma rutinària per elevar persones, i fins i tot per a desplaçar-se dins de la nau amb els treballadors hissats, fent-ho a més sense la utilització de sistemes de ancoratge de la cistella a la carretó, limitant la subjecció a l'ús de les forquilles del carretó.

El ministeri públic afirma que manera d'operar era conegut i acceptat pels tres administradors de l'empresa, que de manera conjunta prenien les decisions de compra de maquinària i d'organització del treball en el magatzem. En l'exercici d'aquestes funcions no van adoptar les mesures oportunes per implementar una forma de treball ordinària segura, acceptant la substitució d'un sistema de treball segur per un altre que posava en perill la integritat física dels seus treballadors. Així mateix, coneixent la utilització de la cistella metàl·lica de forma rutinària, no van formar específicament als conductors.

La tècnic de prevenció de riscos laborals no va avaluar específicament aquests riscos no els va adoptar a les característiques del lloc de treball.

Font: prevencionar.com